Telefon
WhatsApp
İnstagram

YUNUS Ekmeklik Buğday Tohumu ((bread wheat germ (aestivum ssp. vulgare))

Tescil Yılı: 2012 Çeşit Sahibi Kuruluş: Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Tescil Yılı: 2012

Çeşit Sahibi Kuruluş: Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Tarımsal Özellikleri: Orta erkencidir, Kışa ve yatmaya dayanıklıdır, Sap verimi yüksektir.

Morfolojik Özellikleri: Başak beyaz ve kılçıksızdır. Dane kırmızı ve serttir. Bitki boyu 110-115 cm'dir.

Dane Özellikleri: 1000 dane ağırlığı 38-41 kg

Verim Özellikleri: Verim düzeyi çevre şartları ve bakım durumuna bağlı olarak 600-820 kg/da arasında değişir.

Kalite Özellikleri: Hektolitre ağırlığı 78-80 kg, Protein oranı %12,5-14, Sedimantasyonu 42-46 mi Ekmeklik kalitesi yüksek.

Hastalık ve Zararları: Doğal epidemi koşullarında bölgenin önemli hastalıklarından sarı pasa dayanıklı, kara pas ve sürmeye orta duyarlıdır.


Tavsiye Edilen Bölgeler: Orta Anadolu ve Geçit Bölgeleri'nde sulanabilen alanlarda iyi yetiştiricilik şartları için önerilir. Yüksek verim ve kaliteli ürün için ideal bir çeşittir.