Asilgen Tohumculuk | Her Danesi Asil Tohum
  • TOSUNBEY

TOSUNBEY

Ekmeklik Buğday Tohumu (aestivum ssp. vulgare)

Tescil Yılı: 2004

Çeşit Sahibi: Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü

Tarımsal Özellikleri: Kışa, kurağa ve yatmaya dayanıklılığı iyi.

Morfolojik Özellikleri: Kılçıklı ve beyaz kavuzlu, Beyaz ve sert danelidir ve orta boyludur.

Kalite Özellikleri: Hektolitre ağırlığı (kg) 79 - 80,  Sedimantasyon (ml) 50 - 66,3 ve Protein oranı (%) 13 - 14’tür. Ekmeklik Kalitesi yüksektir.

Dane Özellikleri: 1000 dane ağırlığı 30 - 35 g

Verim Özellikleri: Verimi çevre şartlarına ve bakıma bağlı olarak ortalama kuru şartlarda 350 - 450 kg/da Sulu şartlarda 350 - 700 kg/da arasında değişir.

Hastalık Durumu: Sarı ve Kara pasa orta dayanıklık, Kahverengi pasa hassastır. Rastık ve Süreme hastalıklarına tohum karşı ilaçlama yapılmalıdır.

Yetiştirilmesi ile ilgili tavsiyeler: İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin yarı taban, taban ve sulama yapılabilen alanlarına tavsiye edilmektedir. 1 - 15 Ekim tarihleri arasında dekara 18 - 20 kg ve ekim derinliği 4 - 5 cm olacak şekilde ayarlanmalıdır. 

 Bilgi almak için;

Tel: 0530 355 64 08

Whatsapp: https://wa.me/qr/VVADU6VEUWO7L1

Asilgen Tohumculuk | Her Danesi Asil Tohum