Asilgen Tohumculuk | Her Danesi Asil Tohum
  • AYTEN ABLA

AYTEN ABLA

Ekmeklik Buğday Tohumu ((bread wheat germ (aestivum ssp. vulgare))

Tescil Yılı: 2019

Çeşit Sahibi Kuruluş: Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü

Tarımsal Özellikleri: Orta erkencidir, Kışa ve yatmaya dayanıklıdır, Sap verimi yüksektir.

Morfolojik Özellikleri: Başak kırımızı ve kılçıklıdır. Dane kırmızı ve serttir. Bitki boyu 86-110 cm'dir. 

Dane Özellikleri: 1000 dane ağırlığı 29,4-35,3 kg

Verim Özellikleri: Verim düzeyi çevre şartları ve bakım durumuna bağlı olarak 495-920 kg/da arasında değişir. 

Kalite Özellikleri: Hektolitre ağırlığı 76.1-80.7 kg, Protein oranı %12,3-16,4, Sedimantasyonu 32-61 ml, Alveograf enerji değeri 167-280, Su absorbsiyonu %58,2-60,8, Un verimi %63,0-72,4, Yaş gluten %34,5-42,9, Kuru gluten %11,4-14,1 ve Gluten indeksi %58,5-66,7 ‘dir. Ekmeklik kalitesi yüksek. 

Tavsiye Edilen Bölgeler: Orta Anadolu ve Geçit Bölgelerde kıraç ve sulana bilen arazilerde. Yüksek verim ve kaliteli ürün için ideal bir çeşittir.  

Asilgen Tohumculuk | Her Danesi Asil Tohum