Tescil Yılı: 2004
Çeşit Sahibi: Tarla Bitkileri Merkez Araştırma
Enstitüsü
Tarımsal Özellikleri: Kışa, kurağa ve yatmaya
dayanıklılığı iyi.
Morfolojik Özellikleri: Kılçıklı ve beyaz kavuzlu,
Beyaz ve sert danelidir ve orta boyludur.
Kalite Özellikleri: Hektolitre ağırlığı (kg) 79 - 80,
Sedimantasyon (ml) 50 - 66,3 ve Protein
oranı (%) 13 - 14’tür. Ekmeklik Kalitesi yüksektir.
Dane Özellikleri: 1000 dane ağırlığı 30 - 35 g
Verim Özellikleri: Verimi çevre şartlarına ve bakıma
bağlı olarak ortalama kuru şartlarda 350 - 450 kg/da Sulu şartlarda 350 - 700
kg/da arasında değişir.
Hastalık Durumu: Sarı ve Kara pasa orta dayanıklık,
Kahverengi pasa hassastır. Rastık ve Süreme hastalıklarına tohum karşı ilaçlama
yapılmalıdır.
Yetiştirilmesi ile ilgili tavsiyeler: İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin yarı taban, taban ve sulama yapılabilen alanlarına tavsiye edilmektedir. 1 - 15 Ekim tarihleri arasında dekara 18 - 20 kg ve ekim derinliği 4 - 5 cm olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Tel: 0530 355 64 08
Whatsapp: https://wa.me/qr/VVADU6VEUWO7L1