Tescil
Yılı: 1979
Çeşit
Sahibi Kuruluş: Ege Tarımsal
Araştırma Enstitüsü
Tarımsal
Özellikleri: Kışa dayanıklılığı iyi, kuraklığa dayanıklılığı iyi,
erkenciliği orta, verimliliği iyi, gübreye karşı reaksiyonu iyi, dane dökmeye
dayanıklı, harman olma kabiliyeti iyi
Morfolojik
Özellikleri: Ekseri karşılıklı 2 çift yaprakçıktan meydana gelmiştir.
Tohumlar genel olarak orta büyüklüktedir.
Dane
Özellikleri: 1000 dane ağırlığı 28 – 30g.
Verim
Özellikleri: Bakım şartları ve iklimsel
olaylara göre verim değişmekle birlikte dekara yeşil ot verimi 2 – 3 ton, dekara
tohum verimi 50 – 100 kg’dır.
Kalite
Özellikleri: Ot kalitesi iyi ve kuru madde %si 13,4-16,0 arasında
değişiklik göstermektedir.
Hastalık
Durumu: Küllenmeye orta derece dayanıklı
ve yaprak lekesine az duyarlıdır.
Yetiştirilmesi ile ilgili tavsiyeler: Ekim zamanı sonbahar yağışlarından sonra ekim-kasım aylarıdır. İlkbahar ekiminde ise olabildiğince erken ekim yapılmalıdır. Fiğlerin sapları zayıf olduğundan, sülükleri ile tutunarak gelişmektedirler. Bunun içinde tahıl türleri veya diğer buğdaygillerle yetiştirilirler. Sıraya ekimde dekara 8-10 kg, serpme ekimde 12-15 kg fiğ tohumu atılmaktadır.
Tel: 0530 355 64 08
Whatsapp: https://wa.me/qr/VVADU6VEUWO7L1